„Prevent“ gradi tvornicu u Vitkovićima

Bez autora
Sep 19 2010

Početkom sedmice sarajevska tvornica autopresvlaka Prevent započela je izgradnju novog proizvodnog pogona u Vitkovićima nadomak Goražda, u kojem će krajem godine posao naći najmanje 200 novih radnika. Prevent će u Vitkovićima također proizvoditi autopresvlake za prvu ugradnju a cjelokupna prozvodnja namijenjena je njemačkim proizvođačima automobila - Audiju i BMW-u. Prevent je ranije u Vitkovićima kupio nekoliko praznih i razrušenih hala u kojim je od prije dvije godine pokrenuo prozvodnju zaštitne opreme. Nova proizvodna hala u Vitkovićima gradi se „s ledine“ i koštat će oko 1,8 miliona KM. Prema ranije usvojenom planu, paralelno uz izgradnju nove proizvodne hale, Prevent će organizirati kurseve za novoprimljene radnike, tako da će proizvodnja autopresvlaka započeti najkasnije do kraja decembra ove godine.

„Prevent“ gradi tvornicu u VitkovićimaPočetkom sedmice sarajevska tvornica autopresvlaka Prevent započela je izgradnju novog proizvodnog pogona u Vitkovićima nadomak Goražda, u kojem će krajem godine posao naći najmanje 200 novih radnika.

Prevent će u Vitkovićima također proizvoditi autopresvlake za prvu ugradnju a cjelokupna prozvodnja namijenjena je njemačkim proizvođačima automobila - Audiju i BMW-u.

Prevent je ranije u Vitkovićima kupio nekoliko praznih i razrušenih hala u kojim je od prije dvije godine pokrenuo prozvodnju zaštitne opreme. Nova proizvodna hala u Vitkovićima gradi se „s ledine“ i koštat će oko 1,8 miliona KM. Prema ranije usvojenom planu, paralelno uz izgradnju nove proizvodne hale, Prevent će organizirati kurseve za novoprimljene radnike, tako da će proizvodnja autopresvlaka započeti najkasnije do kraja decembra ove godine.

Privatna kompanija ASA Holding u većinskom vlasništvu Nijaza Hastora, u okviru koje posluje i Prevent, trenutno upošljava 3.750 radnika što je svrstava na čelno mjesto liste najvećih privatnih poslodavaca u BiH. Vlasnik kompanije Nijaz Hastor rođen je u Goraždu i to je nesumnjivo važan razlog Preventovog poslovnog širenja u Podrinju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik